Southern Region RCPE Event – March 21, 2020 Rising Educator Session

Time	Item	Presenter	Notes
9:30 – 10:00	Registration and Continental Breakfast / Coffee		
10:00 – 10:15 (15 minutes)	ABCs of PSEA – review of acronyms and PSEA structure	Jimbo Lamb	
10:15 - 11:00 (45 minutes)	What's in my contract? – Scavenger hunt with explanations of basic concepts	Amy Wolfgang	Direct participants to bring copies of their contract
11:00 – 11:45 (45 minutes –	(A) Do's and Don'ts in the Classroom	Legal	
choose one session)	(B) Talking With Parents	Amy Wolfgang and Stephanie Cramer (I Can Do It Module)	
11:45 – 12:30	Lunch with Union Membership – How Does It Pay?	Mike Engle, Amy Lightner, Anthony Angelini	 Member Benefits presentation is while attendees are eating – 12:10 to 12:30ish Incorporate PSEA Website and PD Opportunities into this?
12:30 – 1:15 (45 minutes – choose one session)	(C) Polishing & Smoothing Classroom Management	Amy Wolfgang and Stephanie Cramer (I Can Do It Module)	
	(D) Retirement? Why now? I'm Just Starting	Kades-Margolis	

Southern Region RCPE Event – March 21, 2020 Rising Educator Session

Time	Item	Presenter	Notes
1:15 – 1:30	Level 2 Cert and Act 48	Amy Wolfgang and/or Stephanie Cramer	
1:30 – 2:00 (30 minutes – choose one session)	(E) Substitute Plans – Elementary	Ben Rugg	
	(F) Substitute Plans – Secondary	Angelini and Colleagues	
2:00 – 2:45 (45 minutes – choose one session)	(G) Make It And Take It – Elementary Anchor Chart	Amy Lightner	
	(H) Make It And Take It – Secondary Google Form For Parent Share-Outs	Anthony Angelini	
2:45 – 3:00	Evaluations and Wrap-Up		